
Klasik bir gül börekle merhaba. Son zamanlardaki favori kurtarıcım. Kıymalı olarak yapıyorum.
Malzemelerimiz:
iç için
250 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan ve maydanoz
soğanı ve kıymayı kavurmaya yetecek kadar tereyağ ( sıvıyağ da kullanılabilir)
tuz, karabiber

2 su bardağı süt
2 adet yumurta
125 gr tereyağı ( margarin kullanılabilir)
Yapılışı:
*İncecik kıydığımız soğanlar yağımızda pempeleşsin. Sonra kıymayı da ilave edip kavuralım.
*Ocaktan alıp, ince kıyılan maydonozu ve arzuya göre tuzu, karabiberi ekleyip soğumaya bırakalım
*Yufkaları ortadan ikiye bölüp 12 adet yufka elde edelim
*Her bir yufkanın düz kısmına hazırladığımız içi yayıp, sigara böreği gibi katlayalım.Kendi etrafında döndürelim.
*Yağlandığımız tepsimize dizelim(ben borcam da pişiriyorum)
*Sütü, yumurtayı ve yağı çırpıp hafif ısıttıktan sonra tepsinin üzerine dökelim.
*Üstü kızarıncaya kadar pişirip AFİYETLE yiyelim
Bu böreğin üzerine yoğurt ve domates sosu da döküp "sosyete mantısı" olarak da servis yapabilirsiniz.
5 yorum:
Çok canım çekti şebboy tam da acıkma saatlerimiz.Ellerine sağlık.
Aslında benim yaptığım tariflerin hiç birinin orjinalinde de tereyağ yok.Uzun zamandır margarin kullanmıyoruz. Zeytinyağı ve tereyağdan başka yağ mutfağımıza girmiyor
ellerine sağlık
Ellerine sağlık Şebboy.
çok güzel tarifler.zaten yiyeyiye şişmiş durumdayım.sonunda ne olacak bilmiyorum..
Yorum Gönder